Εργαστηριακός έλεγχος της κοιλιοκάκης

koiliokakh.jpg

Εργαστηριακός έλεγχος της κοιλιοκάκης

Η κοιλιοκάκη (celiac disease) είναι μια σχετικά συχνή νόσος στην Ευρώπη, η  οποία προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη.Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη.

Η εργαστηριακή διάγνωση της κοιλιοκάκης θα πρέπει να γίνετε, εφόσον υπάρχει  κατανάλωση τροφίμων με γλουτένη, γιατί αν δεν υπάρχει γλουτένη στη διατροφή η ορολογική διάγνωση της ασθένειας είναι αδύνατη.

Ο έλεγχος της κοιλιοκάκης περιλαμνάνει τα :

  • Αντισώματα IgA έναντι του ενδομυϊου (ΕMA)

  • Αντισώματα IgA & IgG έναντι ιστικής τρανσγλουταμινάσης (Αντι-tTG)

  • Αντισώματα IgA & IgG έναντι των πεπτιδίων της απαμινωμένης γλιαδίνης (Anti-DGP)

Κάλεστε μας για οποιαδήποτε απορία έχετε