top of page
Εργαστηριακός έλεγχος της κοιλιοκάκης
Εργαστηριακός έλεγχος της κοιλιοκάκης
Η κοιλιοκάκη (celiac disease) είναι μια σχετικά συχνή νόσος στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη.Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη.
Η εργαστηριακή διάγνωση της κοιλιοκάκης θα πρέπει να γίνετε, εφόσον υπάρχει κατανάλωση τροφίμων με γλουτένη, γιατί αν δεν υπάρχει γλουτένη στη διατροφή η ορολογική διάγνωση της ασθένειας είναι αδύνατη.
Ο έλεγχος της κοιλιοκάκης περιλαμνάνει τα :
-
Αντισώματα IgA έναντι του ενδομυϊου (ΕMA)
-
Αντισώματα IgA & IgG έναντι ιστικής τρανσγλουταμινάσης (Αντι-tTG)
-
Αντισώματα IgA & IgG έναντι των πεπτιδίων της απαμινωμένης γλιαδίνης (Anti-DGP)
Κάλεστε μας για οποιαδήποτε απορία έχετε
bottom of page