top of page

Τμήματα - Εξετάσεις

Blood Test
Αιματολογικό

Στο εργαστήριο μας γίνονται όλες οι αιματολογικές εξετάσεις

biochemistry.jpg
Βιοχημικό

Στο βιοχημικό τμήμα εκτελούνται όλες οι βιοχημικές εξετάσεις όπως ο έλεγχος των νεφρών, ήπατος, παγκρέατος, χολής, λιπιδίων, ηλεκτολυτών και πολλών άλλων

Kalliergeia.jpg
Μικροβιολογικό

Στο μικροβιολογικό τμήμα εκτελούνται όλες οι μικροβιολογικές εξετάσεις και καλλιέργειες βιολογικών υγρών, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, από τον θεράποντα ιατρό, σε ένα πολύ μεγάλο σύνολο ασθενών που πάσχουν από κάποια λοίμωξη.

Hormones.jpg
Ορμονολογικό

Στο ορμονολογικό τμήμα γίνονται όλες οι μετρήσεις ορμονών γιά την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας των αδένων.

Anosologiko.jpg
Ανοσολογικό

Στο ανοσολογικό τμήμα εκτελούνται όλες οι ορολογικές-ανοσολογικές εξετάσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο των αυτοάνοσων νοσημάτων, αντιγόνων  ιστοσυμβατότητας, αλλεργιών, λοιμωδών νοσημάτων, καρκινικών δεικτών κ.α

αλλεργία.jpg
Αλλεργιολογικό

Η αλλεργία όπως δηλώνει και η λέξη <<άλλο έργο>> είναι μια παθολογική αντίδραση του οργανισμού εναντίον αθώων και ακίνδυνων περιβαλλοντικών ουσιών, που ονομάζονται αλλεργιογόνα.

pregnant.jpg
Γονιμότητας και Προγεννετικού Ελέγχου

Ο προγεννητικός έλεγχος είναι ένα σύνολο εξετάσεων, που γίνονται πρίν και κατά τη διάρκεια της κύησης, με σκοπό   να εξασφαλιστεί η καλή υγεία της μητέρας και του μωρού.

μοριακα.jpg
Κυτταρομετρίας Ροής και Μοριακής Βιολογίας

Η χρήση των μεθόδων της μοριακής βιολογίας στην σύγχρονη ιατρική συνέβαλε στην δημιουργία ενός νέου κλάδου,αυτού της Μοριακής Ιατρικής.Οι μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις, χαρακτηρίζονται από υψηλή ευαισθησία και βαθμό επακριβούς προσδιορισμού (ειδικότητα) σε σχέση με άλλες υπάρχουσες μεθοδολογίες.

Φαρμακα.jpg
Επιπέδων Βιταμινών και Φαρμάκων

Οι εξετάσεις αυτές  γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να προσδιοριστούν  τα επίπεδα των  φαρμάκων και βιταμινών  στο αίμα και  να ρυθμιστεί ανάλογα η δοσολογία.

Osteoporosis.jpg
Εργαστηριακή προσέγγιση της οστεοπόρωσης

Οστεοπόρωση (πορώδες οστούν) είναι μια προοδευτική διαταραχή που οδηγεί στην αλλαγή της αρχικής «αρχιτεκτονικής» των οστών. Συνήθως παρατηρείται αραίωση στην πυκνότητα, καθώς και μία «πορώδης» σύσταση, σαν σφουγγάρι, στα οστά. Η κατάσταση αυτή τα οδηγεί να έχουν μειωμένη αντοχή και ευελιξία στις καθημερινές κινήσεις που πραγματοποιούν, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύθραστα και έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο να πάθουν κάποιο κάταγμα.

tumor.jpg
Δεικτών Νεοπλασίας

Οι καρκινικοί δείκτες αποτελούν ουσίες οι οποίες βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διαφορική διάγνωση και παρακολούθηση της εξάπλωσης νεοπλασιών, καθώς και στην αξιολόγηση της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας που ακολουθείται.

Narco.jpg
Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών

Έλεγχος ανίχνευσης εξαρτησιογόνων-ναρκωτικών ουσιών στα ούρα, για εντοπισμό περιστασιακής ή συστηματικής χρήσης .Δυνατότητα μεμονωμένης ανίχνευσης ή επιλογή περισσοτέρων ουσιών (Panel).

thrombophilia.jpg
Πηκτικότητας και Θρομβοφιλίας

Ο  όρος Θρομβοφιλία χρησιμοποιείται για να δηλώσει την αυξημένη τάση ή προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει θρόμβωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν θρομβοφιλία μπορεί να μην εμφανίσουν ποτέ θρόμβωση. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δείχνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι που δεν είναι θρομβοφιλικοί μπορεί να εμφανίσουν θρόμβωση.Η θρομβοφιλία μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς ή άλλους επίκτητους παράγοντες. Μπορεί ακόμη να είναι και συνδυασμός της κληρονομικότητας και των στοιχείων αυτών.

thyroid.jpg
Έλεγχος Θυρεοειδούς

Ο έλεγχος του θυρεοειδούς αδένα αποτελείται από ένα σύνολο εξετάσεων ώστε να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του μεταβολισμού των θυρεοειδικών ορμονών. Περιλαμβάνει τον έλεγχο της κεντρικής ρύθμισης αλλά και δράσης του θυρεοειδούς αδένα, της παραγωγής και της έκκρισης των θυρεοειδικών ορμονών, της περιφερειακής μετατροπής των θυρεοειδικών ορμονών και επιπλέον τον έλεγχο της αυτοανοσίας έναντι του θυρεοειδούς.

std.jpg
Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) είναι οι λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και συγκεκριμένα μέσα από σωματικά υγρά όπως το αίμα, το σάλιο, το σπέρμα και τα κολπικά υγρά. Μερικά ΣΜΝ είναι δυνατό να μεταδοθούν και μέσω της χρήσης μολυσμένων βελονών, μετάγγιση αίματος, καθώς και από τη μητέρα στο μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

cholesterol.jpg
Λιπιδαιμικός Έλεγχος

Η καρδιαγγειακή νόσος οφειλόμενη σε αθηρωμάτωση είναι η κύρια αιτία θνητότητας παγκοσμίως.
Οι διαταραχές των λιπιδίων αποτελούν μείζονα παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της καρδιαγγειακής νόσου, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση μειώνουν σημαντικά την καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα.

liver.jpg
Ηπατικός Έλεγχος

Το συκώτι (ήπαρ) είναι το μεγαλύτερο όργανο μέσα στο σώμα, ζυγίζει γύρω στο 1,5 κιλό και εκτελεί πολλές λειτουργίες. Βοηθά στη διαδικασία της πέψης, στην αποθήκευση ενέργειας, στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην παραγωγή πρωτεϊνών. Μπορεί ακόμη να αναγεννηθεί εντελώς μέσα σε μερικές εβδομάδες, αν ένα τμήμα του αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Όμως δεν είναι ένα άφθαρτο.

νεφρα.jpg
 Έλεγχος Νεφρικής Λειτουργίας

Τα νεφρά είναι τα όργανα που είναι υπεύθυνα για το φιλτράρισμα και καθάρισμα άχρηστων ουσιών από το αίμα και τις απομακρύνουν διαμέσου των ούρων.

koiliokakh.jpg
Εργαστηριακός έλεγχος της κοιλιοκάκης

Η εργαστηριακή διάγνωση της κοιλιοκάκης ,αφορά ορισμένα αντισώματα που ανιχνεύονται στο αίμα.

Diabet.jpeg
Διαβητικός Έλεγχος

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία).

polycystic.jpg
Έλεγχος Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (Polycystic Ovary Syndrome – PCOS) είναι γυναικολογική ενδοκρινολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερανδρογοναιμία(αύξηση των ανδρικών ορμονών), ωοθηκική δυσλειτουργία (ανωορρηξία και ακανόνιστο κύκλο) και ωοθήκες πολυκυστικής μορφολογίας.

Sperm2.jpg
Έλεγχος Σπέρματος και Ανδρικής Υπογονιμότητας

Οι εξετάσεις σπέρματος, σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.-W.H.O), αποτελούν εναν πολυ ισχυρό σύμμαχο για την διάγνωση και πρόληψη της ανδρικής υπογονιμότητας.

bottom of page