top of page
  • Writer's pictureΒΙΟΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΌ SARS-CoV-2 ( Covid-19 )

Στο εργαστήριο ΒΙΟΕΡΕΥΝΑ διενεργείται το Mοριακό Tέστ (PCR) ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ( Covid-19 ), σε ειδικό διαμορφωμένο αεριζόμενο εξωτερικό χώρο, χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε καμία απολύτως επαφή με άλλα άτομα .

Η λήψη γίνεται από ρινικό ή φαρυγγικό επίχρισμα με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ).

Κόστος :100 ευρώ


Στο εργαστήριο μας γίνεται η Eξέταση Aνίχνευσης Tων Aντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ( Covid-19 ) IgG & IgM.

Η εξέταση γίνεται με αιμοληψία.

Κόστος :25 ευρώ το κάθε αντίσωμα.



Τα αντισώματα IgM δείχνουν πολύ πρόσφατη έκθεση στον ιό ενώ τα αντισώματα IgG δείχνουν παλαιότερη έκθεση με τον ιό.

Η περίοδος επώασης για την COVID-19 κυμαίνεται από 5 έως 7 ημέρες. Συνήθως, άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα (άνοσο-επαρκή) με νόσο COVID-19, εμφανίζουν ανιχνεύσιμα αντισώματα τάξης IgG έναντι του SARS-CoV-2 περίπου 8 έως 11 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Οι ασθενείς που ελέγχονται πριν από αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι αρνητικοί για IgG αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2.

Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αποκλείουν τη λοίμωξη με τον SARS-CoV-2, όπως για παράδειγμα αν η λήψη του δείγματος γίνει πολύ σύντομα μετά τη μόλυνση, σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς ή σε ορισμένους ασθενείς με ήπια νόσο. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται ο μοριακός έλεγχος για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Τα θετικά αποτελέσματα σημαίνουν παρούσα ή παρελθούσα λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα από τη εξέταση των αντισωμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοναδική εξέταση για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό της λοίμωξης SARS-CoV-2. Κάποιες φορές μπορεί να οφείλονται παρούσα ή παρελθούσα λοίμωξη με στελέχη κορωνοϊών που δεν είναι SARS-CoV-2, όπως των κορωνοϊών HKU1, NL63, OC43 ή 229E.

Οι συμπτωματικοί ασθενείς πρέπει να ελέγχονται με το Mοριακό Tεστ (PCR) .


113 views0 comments
bottom of page